Veel gestelde vragen

– Mag ik mijn Calcotronic zowel horizontaal als verticaal plaatsen?
Ja, u kan de Calcotronic zowel horizontaal als verticaal plaatsen, in beide gevallen wel in de richting van het debiet.

– Wat moet ik doen wanneer ik op vakantie ben en dus geen water verbruik?
Bij afwezigheid (vanaf 1 week) wordt aangeraden de Calcotronic uit te schakelen. De spoelen van het apparaat zouden oververhit kunnen raken omdat er geen doorstroom plaatsvindt en dit zou mogelijk de levensduur van de Calcotronic verkorten.

– Vergt mijn Calcotronic enig onderhoud?
Aan de Calcotronic zelf is geen onderhoud nodig. Uiteraard raden wij u wel aan om na gebruik van enige waterbron, de kranen en de douchewanden af te nemen. Dit om te vermijden dat bij het opdrogen van resterende waterdruppels de kalk (onder veel zachtere vorm) weer tevoorschijn komt.

– Kan één enkele Calcotronic de hele woning behandelen?
De Calcotronic is krachtig genoeg om een volledige woning te behandelen (max. 40 meter). Wel raden wij u aan dat de Calcotronic op max. 10 meter van uw belangrijkste warmtebronnen gemonteerd staat. De plaatsing van een extra Calcotronic “light” wordt aangeraden wanneer zich op meer dan 10 meter na uw Calcotronic nog belangrijke warmtebronnen bevinden (Bijvoorbeeld een boiler op de derde verdieping).

– Mijn Calcotronic maakt een zoemend geluid?
Waarschijnlijk zijn de bevestigingsringen niet voldoende aangespannen. Span de ringen verder aan met een nummer 8 sleutel.

– Wat is de norm 2001/1220?
Dit is een Europese norm die zegt dat de samenstelling van het drinkwater niet gewijzigd mag worden door middel van chemische producten en of zouten. De Calcotronic werkt conform deze norm en zodoende wordt de Calcotronic dikwijls in de horeca en voedingssector toegepast.

– Werkt de Calcotronic op hoge temperaturen ook?
De Calcotronic is de enige elektromagnetische ontkalker met een doeltreffendheidsgarantie en dit tot onbeperkte temperatuur. Weerstanden die tussen 500° en 1000° opwarmen blijven kalk vrij. De Calcotronic wordt dikwijls geplaatst bij bakkerijovens en stoomcabines.

– Hoe ver werkt de Calcotronic?
Leidingen, kraanwerk, sanitair, uitwendige elektro toestellen tot 40 meter na de Calcotronic zijn geen probleem. Nogmaals, het is enkel de belangrijkste warmtebron zoals de boiler waar men rekening dient mee te houden :max 10 meter na het toestel. Desnoods schuift men de Calcotronic op of plaatst men een extra Calcotronic ‘light’ model voor de boiler. In geval van een wandketel met platenwisselaars is een huishoudelijk model aan de inkom en een Calcotronic ‘light’ vlak voor de ketel steeds van toepassing indien de ketel zich verder dan 1 meter bevindt.

– Spaar ik energie uit met de Calcotronic?
De Calcotronic is een van de meest energiebesparende toestellen op de markt. Niet alleen voorkomt het de isolerende kalklaag op uw warmtebronnen. Ook de reeds aangekalkte warmtebronnen zullen volledig gereinigd worden.